Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Inspirerande äventyrlig höstläsning

Jag läste min första E-bok igår natt. Boken hette The Right Stuff -Interviews with Icons of the 1960´s av James M Clash. Jag måste säga att det var en riktig höjdarbok som egentligen alla som vill bli inspirerade att gå utanför den vanliga allfartsvägarna bör läsa. Ja, även alla inom äventyrs- och expeditionsbranschen som skulle behöva perspektiv på vad de gör och sig själva. Det är en bok som jag tycker borde finns med i alla skolors kurslitteratur. Det är en serie intervjuer med ikoner från 1960 talet som Neil Armstrong, Chuck Yeager, Roger Bannister, Ed Hillary med flera och som verkligen är inspirerande och gör att man önskar att man i stället var född 20 år tidigare i stället för i denna tid när gps:er, reklambyråer, satellittelefoner helt utvattnat möjligheterna för någonting vettigt och riktigt. Den här inspirerande boken gjorde att jag vill hjälp till att inspirera er under det tilltagande höstmörkret!

Jag har sedan 1:a januari 2010 bjudit in inspirerande och kloka människor till en gäst blogg jag har och visserligen är den på engelska, men fylld av inspirerande läsning som skall ge läsaren råd, klokhet och inspirera till att våga bryta mönster för att liv utanför ramarna. Här finns alltifrån hur man bestiger Mount Everest till Köttätande Hästar på Sydpolen.

Gästbloggen.



Därutöver har jag en serie intervjuer med framförallt i Storbrittanien mycket kända så kallade explorers. Ett samarbete med The Long Riders Guild. Här finns namn som John Blasford-Schnell, George Pattersson och John Hare.

Voices of Exploration.

Däremot är det en annan sida som har flest läsare, nämligen The Long Walk-serien som har att göra med vad som i Sverige kallades för Flykten från Stalin´s Läger, om 4 gulag fångar som gick hela vägen från ett frysande läger i Jakutien till Indien. En film, The Way Back, gjordes förra året och läsarna är många liksom konspirationsteorierna.

The Long Walk Articles

God Höstläsning!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Jag besteg Kilimanjaro för 25 år sedan, nu är det dags igen

25 år. Ett kvartssekel har passerat sedan jag senast stod på toppen av Kilimanjaro. Bestigningen ingick i en åttamånaders vandring genom Massajland år 2000. Jag var långt ifrån i toppform – på alla tänkbara sätt – men jag var välsignad med exceptionella följeslagare: Leif Skara Karlsson, en av de mest genuint varma människor jag någonsin känt, och Peter Spjut, en gångmaskin, utan tvekan den mest uthålliga vandraren jag någonsin sett i aktion.

39 år i samma bransch

39 år. Så länge har jag lyckats behålla det här jobbet. Osannolikt egentligen. Men det hade inte gått utan alla de fantastiska människor jag mött längs vägen som ställt upp i vått och torrt. Och många gånger varit helt avgörande för att jag skulle kunna fortsätta.


Bilden nedan är tagen den 28 februari 1986 i mammas lägenhet i Dala-Järna. Jag hade vaknat på morgonen sittandes framför TV:n och ordentligt chockad över en nyhet som skulle förändra hela landet, statsminister Olof Palme hade blivit mördad. Samma dag som jag skulle transporteras till Stockholm av min älskade bror, och flyga till Santiago de Chile för att påbörja cykelturen från Chile till Alaska.
Min förhoppning då var att jag efter äventyret skulle kunna försörja mig på det jag hade genomfört. Föreläsningar, tidningsartiklar och böcker. Så blev det. Jag fick t.o.m. vara med i riksradio och på TV, i reseprogrammet Packat Och Klart. Här kan ni se inslaget med intervjuaren Rolf-Egil Bergström, https://vimeo.com/20589771

Vuxen ansvar

"Jag klarar det, pappa."


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg