• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

lova att INTE klicka på det här inlägget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Of the eight who deployed into Iraq, only five returned. Dropped into the infamous "Scud Alley" carrying 210 pound packs, McNab and his men soon found themselves surrounded by the enemy. - så felöversatt är det då inte.

En uppenbar lögn, alltså. Åtta personer kan inte bära 210 ryggsäckar.

Men med tanke på alla andra amatörmissar som SAS gjorde i den beskrivna operationen är det kanske inte så konstigt att de ger sina soldater 100 kilo att bära, men inte ens ger dem varma kläder att ha på natten, eller ens funderar på att ifrågasätta sin bild av att alla öknar består av böljande sanddyner. Sen gick det ju som det gick.
 
Men varför åkte de med SAS?
De måste ha vetat om att de skulle åka 90 dagar i förväg och kunde ju åkt billigare med SJ?!
 
Men varför åkte de med SAS?
De måste ha vetat om att de skulle åka 90 dagar i förväg och kunde ju åkt billigare med SJ?!

Klantskalle! Det begriper Du väl att de måste åka på kort varsel!!?
Då får de betala fullpris med SJ. Att sen restiden blir gräsligt lång tänkte Du inte heller på va?
Att åka med SAS blir ju då mycket enklare.
...fast hur gör man med farligt godstillägg med flyget?
Man får ju fylla i en anmälan om att man inte har med vapen och sånt på flyget.
Får de skicka bössorna med SJ kan de ju lika gärna åka med dem ändå?

Så jobbigt det blir med krig. Kan man inte bara kramas i stället?!
 
Ordet vikt är synonymt med massa

Om det är något man ska hacka på är det ordvalen "väger" och "vikt". Vikt mäts nämligen i Newton, och beror dessutom av den lokala tyngdaccelerationen. ;)
Men i sammanhanget framgår det ju tydligt att det är massan vi pratar om.

Martin, Martin... nu är det allt du som blandar bort begreppen själv: Ordet vikt är synonymt med massa. Man ska inte förväxla vikt med begreppet tyngd, som är en kraft med enheten newton. En person på månen har mycket mindre tyngd än på jorden (ca en sjättedel), men har samma vikt i kilogram.

MVH ///Claes
 
Humleknep?

Ett litet (out of the box) klur till?!

Två lok står i var sin ände på ett en halv mil långt järnvägsspår, vända mot varandra (en halv mil mellan fronten på respektive lok, för att slippa tolkningsfrågor som t.ex. hur långa loken var o.s.v.). På en given signal börjar loken samtidigt köra mot varandra. Loken kör (redan från start (tro det eller ej)) med en hastighet av 25 km/h. Samtidigt som loken startar så börjar en humla som sitter längst fram på det ena loket att flyga med en hastighet av 100 km/h (även detta utan att förlora något på accelerationen) rakt mot det andra loket. När humlan möter det andra loket vänder den och flyger mot det första loket igen, framme vid det första loket vänder den igen och håller på så ända tills loken krockar med varandra och humlan faller ner död. (för enkelhets skull så säger vi att humlan inte förlorar någon tid på vändningarna)

Hur lång sträcka flög humlan totalt? (alla delsträckorna fram och tillbaka summerade)

Nu har jag försökt vara tydlig, men ni hittar väl på någon krypväg att misstolka problemet i alla fall, om jag känner er rätt. Sådanna misstolkningar är dock bara bevis på att man inte klarar av att lösa uppgiften ;)

MVH ///Claes :)