Re: Torrbollen
Duktig försäljare av torrbollar!
Skall det fungera som du beskriver så får Du hålla kylen stängd tills du tror det torkat färdigt. Den varmare luften utanför har större kapacitet att hålla vattenånga så varje gång Du öppnar kylen så fyller på med "fuktig" luft som kondenserar när tempen sjunker.
Jag vet inte om torrbolen har någon hälsodeklaration, medan jag skriver kommer en idé: Gör en ställning så köttstycket ligger luftigt i en plastpåse stor nog för att rymma luft OCH torrbollen, då kanske Du kan få ett torrare kylskåpsklimat för Dina ändamål. Jag får lust att pröva.
Jag har torkat i skivor, det blir lätt lite för torrt.
En bit tjälknul kan man ta med, det väger i varje fall mindre än färskt kött och måste inte värmas, håller si i varje fall några dagar.
Trilla; sa:Nu rigde jag och surrade med nån säljare på torrbollen och den skulle inte ge ifrån sej nåt överhuvudtaget utan bara ta bort fukt. Han trodde stenhårt på min köttorkning. så nu står det en sån i kylen vilket borde ge ultimat nästan våfjällsklimat i kylen, ca 8 grader varmt, sol och torra vindar...
Det förvånar mej lite att ingen kommit med mera handfasta råd ikring detta. Måste väl finnas någon här som jobbar med att torka kött.
Duktig försäljare av torrbollar!
Skall det fungera som du beskriver så får Du hålla kylen stängd tills du tror det torkat färdigt. Den varmare luften utanför har större kapacitet att hålla vattenånga så varje gång Du öppnar kylen så fyller på med "fuktig" luft som kondenserar när tempen sjunker.
Jag vet inte om torrbolen har någon hälsodeklaration, medan jag skriver kommer en idé: Gör en ställning så köttstycket ligger luftigt i en plastpåse stor nog för att rymma luft OCH torrbollen, då kanske Du kan få ett torrare kylskåpsklimat för Dina ändamål. Jag får lust att pröva.
Jag har torkat i skivor, det blir lätt lite för torrt.
En bit tjälknul kan man ta med, det väger i varje fall mindre än färskt kött och måste inte värmas, håller si i varje fall några dagar.