Matvetesallad

Av: moon rider

En enkel, god och energirik måltid. Perfekt som snabb lunch.

Typ:

Huvudmål, Mellanmål

Portioner/mängd:

1-2

Ingredienser:

1,5 dl matvete
20g rostade mandelspån eller hackade mandlar, rosta hemma för snabbare tillagning
En rejäl klick smör, ju mer energi man vill ha i rätten, desto större klick
Mald kanel efter smak
Hackade torkade äpplen, mängd efter tycke och smak och hur mycket man vill bära

Gör så här:

Koka matvetet i 3 dl vatten med lite salt i 10 minuter. När matvetet är klart, blanda med kanel och smör. Garnera med mandlar och äpplen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg