Valnöt och banankaka (bakad)

Energikaka.

Typ:

Mellanmål

Portioner/mängd:

8 st

Ingredienser:

2 mogna bananer (ca 3 dl bananmos)
2 krm vaniljextrakt
1 krm salt
*
5 dl havregryn (rosta gärna hälften av grynen i panna eller använd 2,5 dl müsli)
1 dl hela valnötter
0,5 dl hackade torkade dadlar

Gör så här:

Mosa bananerna med gaffel i en djup tallrik. Blanda i vanilj och salt.

- Blanda gryn, valnötter och dadlar i en bunke och rör ner bananmoset.

- Lägg allt i en form (ca 10x20 cm) och pressa kakan så att den blir kompakt. Kakan bör bli ca två centimeter tjock.

- Baka i ugn, 175 grader i 25 min.

- Låt svalna och skär kakan i åtta bitar, packa i plastfolie eller bakplåtspapper.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg