Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Torkad potatis
Det viktigaste när du torkar potatis är att du förväller den, annars blir den grå!
Typ:
Huvudmål, Övrigt
Portioner/mängd:
x
Ingredienser:
Potatis i den mängd du önskar.
Gör så här:
Skiva eller skär i stavar
Förväll i saltat vatten en minut eller mer, beroende på hur tjocka de är och hur tillagad du vill att de ska vara.
Skölj i kallt vatten i ett durkslag.
Låt rinna av.
Torka i torkugn på galler eller på bakplåtspapper och plåt i ugn - 50 grader i båda fallen.
Jag skulle säga att den håller flera år. Garanterat ett år utan att försämras i smaken förutsatt att den är helt igenom torr och förvaras mörkt, torrt och svalt. Men troligt är att den håller längre än ett år vid rätt förvaring vaccumpackad.