Tomatpesto på torkad tomat

Tomatpesto passar bäst till pasta, men passar även utmärkt till potatis eller som tillbehör till grillat.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

50 gram tomater, soltorkade
2 st vitlöksklyftor, finhackade och torkade (alt vitlökspulver)
2 msk torkad basilika
+ 50 gram parmesanost (hel bit)
+ 0,5-1 dl olivolja
+ 50 gram mandel
+ Salt
+ 1 dl hett vatten

Gör så här:

Förbered:

- Finhacka (eller klipp) tomaterna. - Torka vitlökslyftorna. - Hacka mandeln.- Riv osten om du vill, annars gör du det vid tillagningen. - Lägg alla ingredienser utom de med + i en påse, de med + lägger du separat. Oljan kan du ha i en liten flaska eller så gör du en liten påse med olja.

Tillaga:

- Blanda alla ingredienser utom oljan med 1 dl hett vatten, låt stå i 15 minuter. - Blanda i oljan och rör om.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg