Svampcrêpes

Dessa svampcrêpes är egentligen vanliga pannkakor med "svampstuvning" gjord på pulversås/ pulversoppa.

Typ:

Förrätt, Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1,25 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
3 dl mjölk (eller motsvarande mängd mjölkpulver)
1 1/2 ägg (eller motsvarande mängd äggpulver)
2 msk smör eller olja till stekning

0,5 svampsås/ soppa
+0,5-1 dl vatten

Gör så här:

Förbered - flerdagarstur:

Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en påse. Packa svampsås-pulvret separat.

Dagstur

Om det är en dagstur kan du blanda både smet och "svampstuvning" hemma.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg