Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.

Typ:

Frukost, Huvudmål

Portioner/mängd:

x

Ingredienser:

Fryst kyckling.

Gör så här:

Ta fram den frysta kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter Skär mycket tunna skivor Lägg skivorna på bakplåtspapper och ugnsplåt Strö över salt och kryddor Stek i 15 minuter, 150 grader Sänk temperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar

TIPS!

Du kan även riva den frysta filén direkt på bakplåtspapper, sen steka i ung. Sänk sedan värmen till 70 grader och torka. Då kommer kycklingen att blötas upp snabbare än om du gör skivor.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg