Torkade hallon- och chokladrutor

Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.

Typ:

Mellanmål

Portioner/mängd:

ca 20 bitar

Ingredienser:

2 dl hallonmos (ca 5 dl hallon)
0,5 dl råsocker
3 dl havregryn
1 dl hasselnötter
2 msk kakao

Gör så här:

- Mosa hallonen

- Koka ihop socker o hallonmos

- Tillsätt alla ingredienser i matberedare och mixa helt slätt (ca två min)

- Bred ut på bakplåtspapper eller torkpapper, en halv centimeter tjockt (ja, så tunt!) En blöt slickepott kan vara en god hjälp, eller om du lägger ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar. Testa dig fram.

Torka: 50 grader/ 4 + 4 timmar

- Torka mitt i ugnen i fyra timmar (50 grader), vänd sedan kakan och torka fyra timmar till, placera på galler om det går.

- Låt svalna och skär i remsor/bitar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg