Bakad blåbärsbar

Passar både till mellanmål efterrätt och som energipåfyllning när orken är slut.

Typ:

Efterrätt, Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

8 st energibarer

Ingredienser:

- 4 dl müsli/ rostade havregryn
- 0,5 dl olja
- 1,5 dl blåbärssylt
- 1 dl grovhackade valnötter (eller andra nötter)
- 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

- Sätt ugnen på 150 grader

- Rosta gryn i panna eller stekpanna (eller använd müsli)

- Blanda olja, sylt och vaniljpulver i en skål, blanda i havregryn/ müsli

- Ta ur hälften av blandningen och mixa 30 sek i matberedare - blanda ihop båda delarna igen

- Tillsätt nötter, blanda igen

- Låt stå och svälla i en kvart

- Lägg i bakform (10x30 cm) eller små bakformar i muffinsplåt, pressa kakorna för att få dem

- Baka i 25 minuter, låt svalna och skär i bitar

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg