Många goda tips har redan kommit. I början tror jag på idén att låna utrustning, köpa billigt och försöka göra det enkelt för sig. Roligt ska det vara! Thomas upplägg i föregående inlägg tycker jag är utmärkt, ungefär så gör jag också (men min kamera tynger lite mer).
När det gäller kök brukar jag numera komponera ihop min utrustning så att det passar turen. Man klarar sig med brännare, 1-2 kastruller, ett tunt vindskydd av metallfolie (Primus har), ett handtag samt ett lock/stekpanna. Behöver man inte steka något kan man köpa folieformar i en matbutik och göra lock av dem. Ibland går brännare sönder så jag har alltid ett litet toppmonterat som reserv med mig.
Om man istället vill ha ett färdigt, komplett kök så är Trangia (som smux nämnde tidigare) ett alternativ. Ska man bara koka vatten och hälla i en påse finns det lättare alternativ.
Glöm inte karta och kompass på turen, mobilen kan ju lägga av. Stavar är också bra, jag märkte en sommar i Sarek att en del (unga människor) gick utan. De behövs vid vad och även vid vanlig vandring så räddar stavarna ibland från fall.
När det gäller kök brukar jag numera komponera ihop min utrustning så att det passar turen. Man klarar sig med brännare, 1-2 kastruller, ett tunt vindskydd av metallfolie (Primus har), ett handtag samt ett lock/stekpanna. Behöver man inte steka något kan man köpa folieformar i en matbutik och göra lock av dem. Ibland går brännare sönder så jag har alltid ett litet toppmonterat som reserv med mig.
Om man istället vill ha ett färdigt, komplett kök så är Trangia (som smux nämnde tidigare) ett alternativ. Ska man bara koka vatten och hälla i en påse finns det lättare alternativ.
Glöm inte karta och kompass på turen, mobilen kan ju lägga av. Stavar är också bra, jag märkte en sommar i Sarek att en del (unga människor) gick utan. De behövs vid vad och även vid vanlig vandring så räddar stavarna ibland från fall.