Kan detta funka till frukost?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Utan gröt då?

hobbit; sa:
bensson; sa:
Te stavas det på svenska...;)


Fast franska ääär ju så mkt vackrare när det handlar om kulinariteter....

jämför själv:

Napera vs. hälla på
Ganache vs. stabbig chokladkaka
Flambera vs. tutta eld på
Tranchera vs. skära upp
Montera vs. vispa i fett
Duchessepotatis vs. ungsbakat potatismos.....

Å andra sidan är ju det där inte franska utan franska ord som försvenskats. Och inte är det vackrare för det heller :)
 
Polarnatt; sa:
Har inte testat detta än, men har funderat lite på ett enkelt och smidigt sätt att tillreda sig en stadig frukost ute i det fria och vill ha era tankar kring detta. Kanske är det redan testat och då skulle jag uppskatta era erfarenheter, annars är det alltid kul med tips, uppslag och idéer.

Konceptet går ut på att man har en "matlagningspåse", dvs. som Wildlifes frystorkade matpåsar. Dessa påsar tål hög värme samt att man kan äta direkt ur dem = ingen disk.

Själva frukosten består av havregyn blandat med lite valfritt smått och gott, t.ex. russin, frön ev. torrmjölk. Detta har man förberett i förväg i lämpliga frukostportioner.

Väl på morgonen häller man i en förpreparerad grötportion och kokande vatten i en matlagningspåse, låter det stå i några minuter, för att avnjutas när det är klart. Diskningen gör man enkelt genom att vända in och ut på påsen och rengöra den (antingen i snö eller vatten).

Vad tror ni? Skulle detta kunna funka som ett sätt att enkelt ordna sig en varm, stadig frukost? Har ni redan egna erfarenheter kring detta, så får ni gärna dela med er.

Be careful out there /Joel

Ja, det funkar bra det! Jag läste här på utsidan om "instantgröt" och provade. Klockrent! Efter att ha provat ut rätt mängd havregryn till en viss mängd vatten, så gjorde jag portionsförpackningar inför förra sommarens fjällvandring. Jag körde havregrynet motsvarande 1,5 portioner(??) i mixern tills det blev nästan som mjöl, sen blandade jag i en påse varma koppen frukt. (Jag provade med några olika sorter, men frukt var överlägset enligt min smak) Väl på fjället så tog jag min wildlifepåse efter middagen i lägret, diskade/sköljde ur de små spår av mat som fanns kvar och sparade den till morgonen efter. Då var det bara att koka upp vatten, tillsätta en påse med grötmix och sedan röra om väl. Vänta en stund, öppna påsen och ät den rejäla portionen gröt med god smak av frukt. Helt överlägset anser jag. Jag kommer mycket troligt aldrig att köpa någon färdig frukostpåse till kommande vandringar mer. För mig vägde 10 frukostpåsar 1,031 kg. Helt ok för den stadiga och även goda frukost det ger.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Boreal Detta är gott! Friluftsmat 0
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Johan123 Nyttiga och goda icke-animaliska pålägg till smörgåsen? Friluftsmat 23
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
moa_k40 Lunch till lång Sarektur Friluftsmat 23
bebben_ericson_hotmail.com Ta med vandringsmat till Island? Friluftsmat 2
sebkar Räcker det med kokande vatten till pulversoppa? Friluftsmat 11
disgruntled Tips på små behållare till salt och kryddor? Friluftsmat 32
såg Jägarsnus med mer nötter i till lunch. Friluftsmat 14
Madison Mat till endagsvandring Friluftsmat 8
UnderEnTarp Behållare till sylt? Friluftsmat 15
Stenistöveln Förpackningar till egentorkad mat Friluftsmat 48
idamartinssons Vin till gryta! Friluftsmat 36
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
wojo Alternativ till ölkorv? Friluftsmat 23
SLUGGA Kaymak cream till sås? Friluftsmat 5
Kanii Alternativ till grötfrukost Friluftsmat 2
vastero Ett försök till matlagningsprogram med friluftsmat Friluftsmat 10
perdans Kök till gastub med punkteringsventil Friluftsmat 0
victorborgvall Vindskydd till olika kök Friluftsmat 14
RayIV Mjölk till gröt och choklad? Friluftsmat 15
Grönställ Proteindryck till lunch? Friluftsmat 60
dr4ug1 Choklad fondue till efterrätt Friluftsmat 3
peter1959 Folie ä bra till allt säger Träpekka i dag Friluftsmat 4
jakerlund Gas-tillsats till Trangia.... Friluftsmat 3
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Agneta H Mat till kanotläger för konfirmander? Friluftsmat 10
Alternativ till Real Meal Friluftsmat 12
saraholvid Tips på vegetarisk mat till fjällvandringen Friluftsmat 33
oberg_niklas Mat som passar till mattermos Friluftsmat 13
apanna Torkad mat till barn Friluftsmat 4
ViVi Mat till utedagar i skogen Friluftsmat 12
dabac Filmburk till krydda? Friluftsmat 20
grodanbolle Mat till dagsturer? Friluftsmat 11
CFFS Alternativ till dyr mat! Friluftsmat 4
way Flytta till storbritanien! Friluftsmat 5
thureb Bra stekpanna till Trangia? Friluftsmat 6
Maria Habermann Gott till couscous Friluftsmat 0
Svartkjelen Mest möjlig energi till lägsta möjliga vikt - HUR??? Friluftsmat 9
Kvantmekanikern Billigt och bra alternativ till torkad mat? Friluftsmat 3
PeAv Gas till Primuskök på Gotland Friluftsmat 0
Texas Bensin till Primus Friluftsmat 5
Kalle E alternativ till pulversoppa till lunch? Friluftsmat 6
Multifuelbrännare till Trangia? Friluftsmat 5
KAP till "lilla" Trangian Friluftsmat 2
412 tips till explorer Friluftsmat 0
Jag vill inte äta frystorkat till middag Friluftsmat 4
vindskydd till primuskök Friluftsmat 4
Bränslemängd till Primus MFS Friluftsmat 2

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg