Vegetarisk tacogryta

Av: amandaolsson

Fredagsmys på fjället med en tacogryta med rotfrukter

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 påse "Vegetarian Taco mix with soy protein"
3 st torkade morötter
6 st torkade potatisar
1/2 torkad röd lök
ca 2 msk Tomatpuré
Soltorkad tomat
Salt
Peppar
Vatten

Är potatisarna eller morötterna små, ta flera.

Grytan kan varieras med de grönsaker/rotfrukter man har hemma. Exempelvis kan paprika, palsternacka eller majs vara gott i.

Tillbehör: Tortillabröd ca 4st
1,5 dl vetemjöl
0,3 tsk bakpulver
0,1 tsk salt
0,1 dl olja
0,6 dl vatten

Gör så här:

Koka potatis och morot, skär i små bitar och torka. Även lök, eventuella andra grönsaker och tomatpurén torkas (tomatpurén klickas ut tunt på bakplåtspapper när det torkas, håll koll så det inte bränns!)

Blanda alla ingredienser i en påse . Blötlägg ca 0,5-1h innan tillagning. Koka på medelhög värme tills önskad konsistens har uppnåtts.

Om man vill kan man även steka egna tortilla bröd till,
Blanda torra ingredienser i en plastpåse som du knyter ihop, häll i olja och vatten i påsen och blanda. Vänta ca 30 min innan du klipper ett hål i påsen och klämmer ut lagom mycket deg till ett bröd i stekpannan/grytan. Stek på medelhög värme.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg