Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Fredagsmys på fjället med en tacogryta med rotfrukter
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 påse "Vegetarian Taco mix with soy protein"
3 st torkade morötter
6 st torkade potatisar
1/2 torkad röd lök
ca 2 msk Tomatpuré
Soltorkad tomat
Salt
Peppar
Vatten
Är potatisarna eller morötterna små, ta flera.
Grytan kan varieras med de grönsaker/rotfrukter man har hemma. Exempelvis kan paprika, palsternacka eller majs vara gott i.
Tillbehör: Tortillabröd ca 4st
1,5 dl vetemjöl
0,3 tsk bakpulver
0,1 tsk salt
0,1 dl olja
0,6 dl vatten
Gör så här:
Koka potatis och morot, skär i små bitar och torka. Även lök, eventuella andra grönsaker och tomatpurén torkas (tomatpurén klickas ut tunt på bakplåtspapper när det torkas, håll koll så det inte bränns!)
Blanda alla ingredienser i en påse . Blötlägg ca 0,5-1h innan tillagning. Koka på medelhög värme tills önskad konsistens har uppnåtts.
Om man vill kan man även steka egna tortilla bröd till,
Blanda torra ingredienser i en plastpåse som du knyter ihop, häll i olja och vatten i påsen och blanda. Vänta ca 30 min innan du klipper ett hål i påsen och klämmer ut lagom mycket deg till ett bröd i stekpannan/grytan. Stek på medelhög värme.