Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekta enchiladas med bönfyllning
Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar utan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost.
Typ:
Förrätt, Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 burk kidneybönor (kan torkas)
4-6 tortillabröd
1dl riven ost, gärna smakrik tex parmesan ( eller torkad ost )
1-2 vitlöksklyftor
En skvätt olivolja
1 nypa salt
Svartpeppar
(+ gräddfil)
Du behöver:
Stekpanna
Stekspade
Gör så här:
- Skölj bönor och mosa dem.
- Riv eller finhacka vitlöken, blanda med bönorna.
- Blanda i riven ost, olja, salt, peppar och låt stå en stund så att smakerna kommer fram.
- Bred ut på tortillabröd och vik dubbelt.
- Stek ca två minuter på varje sida.
- Servera eventuellt med gräddfil.