Stekta enchiladas med bönfyllning

Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar utan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost.

Typ:

Förrätt, Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 burk kidneybönor (kan torkas) 4-6 tortillabröd 1dl riven ost, gärna smakrik tex parmesan ( eller torkad ost ) 1-2 vitlöksklyftor En skvätt olivolja 1 nypa salt Svartpeppar (+ gräddfil)

Du behöver:

Stekpanna Stekspade

Gör så här:

- Skölj bönor och mosa dem.
- Riv eller finhacka vitlöken, blanda med bönorna.
- Blanda i riven ost, olja, salt, peppar och låt stå en stund så att smakerna kommer fram.
- Bred ut på tortillabröd och vik dubbelt.
- Stek ca två minuter på varje sida.
- Servera eventuellt med gräddfil.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg