Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
När min bror som är vegan skulle följa med och fjällvandra fick jag tänka till lite extra vilken mat jag skulle bjuda på. Den här improviserade enkla rätten blev succé! Fungerar självklart även med torkad köttfärs istället för sojafärs för den som vill det. Rätten är smakrik och mättande.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
5 dl Snabbris
1 påse vegansk tacosås (sojabaserad, torkad i påse, finns i de flesta matbutiker på tacohyllan)
2 dl torkad sojafärs
1 påse tomatsoppa (soltorkad tomat med basilika)
1 torkad lök
4 torkade champignoner
Ev. Parmesan
Ev. Nachos
Gör så här:
Ta med 2 matlådor med lock.
Lägg i riset i en och övriga ingredienser i den andra.
Häll på kokande vatten i båda lådorna. Rör om.
Stäng locken.
Låt stå 5-10 min. Helst på ett liggunderlag under lite kläder så värmen hålls så bra som möjligt.
Rör om och fördela ris och tacogryta.
För lite extra lyx, strö på parmesan och servera nachos som tillbehör.
Ät!