Vegansk currygryta

Av: plutosmoon

Med enkla medel en god gryta med doft och smak från Indien. Kan både göras med färska och torkade varor beroende på behovet på sin friluftsaktivitet. Den är nyttig för hälsan, djuren och naturen då den är helt vegansk. Jag lagade rätten på öppen eld men fungerar lika bra på storm kök.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

4

Ingredienser:

- 250 g svarta bönor *
- 1 hackad gullök *
- kokosgrädde ( kokosmjölkspulver för lättare packning)
- tomat *
- grönsaksbuljongtärning
- koriander färsk eller torkade blad
- Gul Curry
- Garam masala
- salt
- peppar
- olja till stekning
- portionspåse med ris (eller valfritt ris)

* har provat som torkad produkt och fungerar perfekt

Gör så här:

Om du använder torkade varor blötlägg innan och lös upp mjölkpulver.

- koka vatten och riset enligt anvisningar.
- Stek löken i olja tills genomskinlig om det används färsk annars hoppa över detta steg.
- blanda i bönor, kryddor och buljong och kokosmjölk
- låt koka ihop och sista steget ta i tomater och sist koriander.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg