Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stark Tex-Mex (habanero) rätt med beef jerky och ris
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2 stycken
Ingredienser:
500g köttfärs 50/50
2 påsar Jack Link’s Beef Jerky 25g eller liknande produkt
3 dl grädde
1 påse taco krydda (Explosion Taco Spice Mix X-tra hot! Med Habanero. Från Santa Maria)
Ca 100g jordnötter (skölj bort saltet)
1 Gul lök (hackad)
2 kvist-tomater (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackad)
2 dl bönor (kedney)
2 dl Gröna ärtor*
2 dl Majs*
2 dl Röd paprika*
*Finns färdigblandad grönsaks mix att köpa med dessa 3.
Extra: riven ost och hackad ananas eller apelsin
Övriga kryddor så som salt/peppar etc. är ej nödvändiga.
Gör så här:
Tips:
Kan med fördel ätas med tunnbröd med eller utan ris till.
Extra:
Lite riven ost… är alltid gott att ha på efteråt… och något som är gott att ha i som extra är hackad ananas eller apelsin som väger upp mot den starka Habaneron.
Tillagning:
Använd en kastrull på 1 liter för att tillaga rätten i, det underlättar... och en kastrull för riset på 0,5 ~ 1 liter beroende på hur mycket ris ni vill ha till.
Fräs köttfärsen med kryddmix och när det är nästan klart blanda i löken/vitlöken och bryn klart och därefter resten av ingredienserna och låt det gosa ihop en liten stund och sen i med grädden, låt puttra ca 5 minuter. Till detta serveras ris…
Lite för mycket ingredienser att släpa med ifall man är ute på en längre tur.
Köttfärs??
Men det är ju jättegott med tacos, men jag förstår att detta är för en kortare dagstur ifall man vill laga mat ute.
Grattis
Köttfärs är en köldbehövande ingrediens, innehåller dessutom mycket vatten.
Rätten är god men ser inte aptitlig ut, tyvärr så kamouflaget med tunnbröd eller hönökaka rekommenderas.
Finns frystorkad köttfärs eller så lufttorkar man sin egna... om det gäller en längre tur! Och under den kalla årstiden befinner man sig i ett kylskåp eller i en frysbox.... då klarar sig färsk köttfärs sig bättre. ;) (finns det någon köttfärsrätt som ser aptitligt ut!?)