Tortellini med pesto

Av: peterfuchs

Den här rätten gjorde vi till lunch en inregnad sommardag i Grövelsjöfjällen. Vi valde att lyxa till det med hemmagjord pesto och riktig osttortellini för att få en skön fredagsmyskänsla på fjället.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 förp osttortellini
1 kruka färsk basilika
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl riven parmesan
en halv chili
citronsaft
salt
peppar

Gör så här:

Förbered peston hemma. Mixa basilikablad med olivolja, riven parmesan, vitlök och chili. Smaka av med citron, salt och peppar. Förvara i en liten burk som toppas med olivolja för att bevara peston färsk. Den håller sig några dagar i rumstemperatur utan att härskna. Väl på fjället kokas tortellinin enligt anvisning, häll av vattnet och häll på pesto. Med fördel kan mer parmesan rivas över rätten innan avnjutning.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg