Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
150 g köttfärs
1 msk olja
1/2 gul lök
1/2 tsk salt
1/4 kryddmått vitpeppar
1/4 kryddmått paprikapulver eller 1/2 paprika
2 msk tomatpuré
150 g blandade grönsaker eller soppgrönsaker
Bryn lök och köttfärs i oljan rör ned tomatpurén, lägg ut blandningen på en ugnsplåt torka i 6 timmar. Ugnsvärme 50 grader med luckan på glänt (kolla så att blandningen är helt torr innan du tar ut blandningen. Skär grönsakerna i fina strimlor och lägg dem på ett galler i ungnen och låt dem torka tills de är helt torra.
Blanda samman de torra grönsakerna med med grönsakerna och kryddorna i en plastpåse.
Vid tillagning lägg blandningen i 1/2 liter vatten på kvällen och koka i 5 min servera.