Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En klassiskt Thai rätt som är otroligt god efter någon dag ute i kajak. Tar man bort kycklingen så finns det inga frys/kylvaror och man kan överraska med den efter några dagar. Som alltid så spelar det mindre roll att man följer receptet till punkt och pricka, det blir gott ändå! :)
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
4 st
Ingredienser:
2 st kycklingfilé (strimla och frys in den så håller den någon dag även om det är varmt ute) valfritt går lika bra utan och då har man inga kylvaror
150 g färska champinjoner
15 st körsbärstomater
3 st citrongräs (endast den vita delen)
1 st röd chili
2 st salladslökar
8 dl hönsbuljong (från tärningar)
8 dl kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
5 st limeblad (valfritt men blir godare)
250 g äggnudlar (ris om man gör den hemma)
1 saft från en färskpressad lime
1 kruka koriander
1 st lime i klyftor
Chili till garnering, ev extra för mer hetta
Gör så här:
1.Kycklingfilé tas fram om den finns med. Kontrollera att den fortfarande är ok.
2. Dela champinjonerna om de är små eller skär dem i skivor.
3. Halvera körsbärstomaterna.
4. Krossa citrongräsen och strimla dem tunt.
5. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor.
6. Skiva salladslöken.
7. Blanda buljong och kokosmjölk i en stor kastrull.
8. Tillsätt ingefära, citrongräs, limeblad och chili.
9. Koka upp och låt soppan sjuda i ca 10 minuter.
10. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
11. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
12. Lägg ner kycklingfilé i soppan och sjud tills kycklingen är genomkokt, i ca 5 minuter.
13. Tillsätt champinjoner och tomater och låt kycklingsoppan sjuda i ytterligare någon minut.
14. Blanda i limesaft.
15. Häll upp i soppskålarna.
16. Hacka färsk koriander.
17. Strö salladslök och koriander över soppan och servera direkt med limeklyftor.
18. Om mer hetta önskas, toppa med ytterligare lite skivad chili.