Thaigryta vegansk

Av: mli80

En mättande och doftande thai-inspirerad gryta med smak och lagom tuggmotstånd. Energiinehållet kan ändras genom att tillsätta mer jordnötter, olja och ris. Mitt recept passar som middag för två personer som utövar aktivt friluftsliv.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2 personer

Ingredienser:

Thaigryta 2 personer (= mer än två portioner)
vikt ca 300g

2 msk torkade haricovert
3 msk torkad tomatpuré (lädertorr)
1 msk torkad lök
1 msk torkad purjo
1 msk torkad morot
3-4 msk jordnötter
3 msk kokosmjölkspulver
1 dl torra sojastrimlor eller annat sojaprotein
thaicurry (gärna torkad currypasta)

1 portionspåse med sojasås
några matskedar olja
ev. en färsk vitlöksklyfta
1,5-2 dl ris

Gör så här:

Koka på spritkök, grytan i ca 5 dl vatten och riset enligt anvisningar på förpackningen. Koka gärna riset separat för lyxigare mat. Om du vill koka i samma kastrull så koka riset först i ca 10 minuter innan resten av ingredienserna tillsätts. Smaka av med sojasås, olja och eventuellt vitlök!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg