Stekpannerökt abborre

Ett enkelt sätt att röka fisk är att lägga den insaltade fisken på galler över elden med en stekpanna över (eller vad du har tillgängligt).

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

x

Ingredienser:

Fisk.

Gör så här:

Fånga fisken.

Salta in fisken och låt den ligga, helst en timme.

Under tiden kan du göra up en eld som får brinna ner till glöd.

Lägg fisken på galler över glöden med stekpannan ovanpå.

Lägg på enris (eller vad du har för tillgängligt trä) på glöden för att skapa rök.

Fisken blir tillagad som i en ugn och samtidigt rökt.

10 minuter brukar räcka för mindre abborrar, 15 minuter för de större.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg