Rot och rotsakspytt

Av: Anna Ledberg

Äta ogräs? Har du inte gjort det förr, passa på nu. Maskros är faktiskt både gott och nyttigt. Och nu till hösten är roten som bäst!

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

Olivolja
2maskrosrötter
2morötter
2palsternacka
Torkade eller färska örter
Salt, peppar

Gör så här:

Gör rent maskrosrötterna, skala dem inte. Näringen sitter precis under skalet. Skala morötter och palsternackor.Skär allt i cm stora bitar.
Värm upp en stekpanna eller muurika.
Häll i oljan och alla rotsaker. Låt steka cirka 10 minuter eller tills rotsakerna är alldente.
Vid servering rör ner torkade eller färska örter. Krydda.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg