Rödbetssoppa

Soppan får helt olika karaktär beroende på vilken olja du väljer att använda. Jag skulle använda en svensk rapsolja, alternativt en mildare olivolja. Om du tröttnat på soppa kan du istället välja att råsteka de blötlagda rödbetorna. Då blötlägger du dem utan kryddor, pressar ur vattnet och tillsätter kryddor och buljong sist.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

1

Ingredienser:

30 g torkade rödbetor (ca 250 g råa)
2 krm lökpulver
1/2 tärning grönsaksbuljong
0,25 krm svartpeppar
+ 4 dl vatten
+ 0,5 dl matolja

Gör så här:

Soppan kan smaksättas med en tsk vinäger eller citronsaft för lite mer syra. Servera gärna med gräddfil eller creme fraiche.

Förbered:

Förväll och torka grovt rivna rödbetor. Blanda med resten av ingredienserna.

Tillaga:

Koka upp och låt stå i tio minuter. Koka sedan upp igen och tillsätt oljan.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg