Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Rödbetssoppa
Soppan får helt olika karaktär beroende på vilken olja du väljer att använda. Jag skulle använda en svensk rapsolja, alternativt en mildare olivolja. Om du tröttnat på soppa kan du istället välja att råsteka de blötlagda rödbetorna. Då blötlägger du dem utan kryddor, pressar ur vattnet och tillsätter kryddor och buljong sist.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
1
Ingredienser:
30 g torkade rödbetor (ca 250 g råa)
2 krm lökpulver
1/2 tärning grönsaksbuljong
0,25 krm svartpeppar
+ 4 dl vatten
+ 0,5 dl matolja
Gör så här:
Soppan kan smaksättas med en tsk vinäger eller citronsaft för lite mer syra.
Servera gärna med gräddfil eller creme fraiche.
Förbered:
Förväll och torka grovt rivna rödbetor. Blanda med resten av ingredienserna.
Tillaga:
Koka upp och låt stå i tio minuter. Koka sedan upp igen och tillsätt oljan.