Kom ihåg inloggningen
Har du glömt dina inloggningsuppgifter? Endast nyhetsbrevsprenumerant? Aktivera ditt medlemskap först.
Logga in
Av: garberget
Mustig renskavsgryta som ger en riktig lyxkänsla på turen. Alla ingredienserna går lätt att torka hemma i vanlig ugn.
Huvudmål
2
60 gram torkad renskav 60 gram torkad potatis 50 gram torkade gröna ärtor 8 gram torkad gul lök 12 gram torkad purjolök 15 gram torkad svamp, t.ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp 1 st köttbuljongtärning 1 krm peppar 8 dl vatten
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 25 minuter tills alla ingredienser är mjuka. Fyll på med mer vatten vid behov. Med fördel kan maträtten blötläggas i vattnet någon timme innan tillagning så förkortas koktiden avsevärt till cirka 10-15 minuter. Vid vandring på hösten är det väldigt gott att plocka en näve färska lingon att toppa med.
Av: garberget Publicerat: 2015-12-17