Renskavsgryta

Av: garberget

Mustig renskavsgryta som ger en riktig lyxkänsla på turen.
Alla ingredienserna går lätt att torka hemma i vanlig ugn.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

60 gram torkad renskav
60 gram torkad potatis
50 gram torkade gröna ärtor
8 gram torkad gul lök
12 gram torkad purjolök
15 gram torkad svamp, t.ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp
1 st köttbuljongtärning
1 krm peppar
8 dl vatten

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 25 minuter tills alla ingredienser är mjuka. Fyll på med mer vatten vid behov.

Med fördel kan maträtten blötläggas i vattnet någon timme innan tillagning så förkortas koktiden avsevärt till cirka 10-15 minuter.

Vid vandring på hösten är det väldigt gott att plocka en näve färska lingon att toppa med.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg