Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Råstekta rotfrukter
Väldigt enkelt - underbart gott! Råstekta rotfrukter kan ätas som de är eller med bönor eller kött. Det smarta här är att alla ingredienser förbereds hemma. Den som vill torkar ingredienserna för att ta med på längre turer.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
anpassas
Ingredienser:
Potatis
Morot
Rotselleri
Salt
Peppar
Gör så här:
Förberedelser hemma:
- Skala rotfrukterna.
- Skär dem i tunna stavar, en mandolin är perfekt till detta.
- Lägg allt i en burk tillsammans med smör att steka i.
- Lägg även med en buljongtärning.
Laga maten ute:
- Häll ut allt på en stekhäll eller i en stekpanna.
Stek på medelvärme tills allt är mjukt.