Raggmunk med eller utan fläsk

Underbart gott och väldigt enkelt att göra på en stekhäll eller stekpanna. En rätt om uppskattas av alla.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 ägg 1/4 tsk salt 300 g fast potatis 1 morot 1 msk smör eller margarin Till servering: Lingonsylt Stekt fläsk eller bacon

Gör så här:

Förbered hemma: - Riv potatisen fint med rivjärn eller matberedare, krama ur det rivna - Riv moroten - Blanda mölk, ägg och vispa ihop, blanda i potatis morot. - Förvara i en flaska med vid öppning På tur: - Stek tunna raggmunkar i smör i stekpanna - Om du vill ha fläsk till kan du steka det först

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept

Mat (281)
Mat allmänt (6)
Typ (274)
Dryck (6)
Efterrätt (16)
Frukost (39)
Förrätt (8)
Huvudmål (84)
Lunch (15)
Mellanmål (52)
Övrigt (54)
Kategori (1)
Kött (1)


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg