Raggmunk med eller utan fläsk

Underbart gott och väldigt enkelt att göra på en stekhäll eller stekpanna. En rätt om uppskattas av alla.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 ägg 1/4 tsk salt 300 g fast potatis 1 morot 1 msk smör eller margarin Till servering: Lingonsylt Stekt fläsk eller bacon

Gör så här:

Förbered hemma: - Riv potatisen fint med rivjärn eller matberedare, krama ur det rivna - Riv moroten - Blanda mölk, ägg och vispa ihop, blanda i potatis morot. - Förvara i en flaska med vid öppning På tur: - Stek tunna raggmunkar i smör i stekpanna - Om du vill ha fläsk till kan du steka det först

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg