Potatisomelett

Det bra med en potatisomelett är att den går fort att göra och att den mättar bra. Det bästa är att använda kall potatis. Därför är rätten bäst för dagsturer eller till första dagen under flerdagarsturer. Toppa gärna med skinka för att få en bra sälta på rätten.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

ca 400 gram potatis, kokt
4 st ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad basilika/ dill
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
+ olivolja till stekning

Gör så här:

Förebered: Koka potatisen dagen före, behåll skalet på. Tillaga: - Skiva potatisen och stek den lätt tillsamans med rödlöken. - Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor. - Häll blandningen över potatisen. - Sänk temperaturen och lägg på ett lock (eller folie). - Stek ca tio minuter.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg