Pasta med mögelost och nötter

Det går att torka mögelost vilket gör att du kan ta med den här rätten på fjällturen. Enklast är däremot att använda osten som den är på en dagstur eller om det är kallare ute (höst och vår) så kan du förvara den i ryggsäcken i flera dagar. Vid en dagstur kan också grädde tilläggas för en såsigare pasta.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

ca 200 g pasta
150 g mögelost
1 dl mandel (alternativt solros- eller pumpakärnor)
(2 dl grädde)

Gör så här:

Koka pastan.

Blanda i bitar av mögelost samt hela eller krossade mandlar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg