Pannkaka med choklad

Vem kan motstå pannkaka med choklad? Inte jag i alla fall... På dagstur kan du blanda till smeten hemma vilket är enkelt. På turer upp till ett par dagar kan du även bära med färska ägg.

Typ:

Huvudmål, Efterrätt

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1,25 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
3 dl mjölk (eller motsvarande mängd mjölkpulver)
1 1/2 ägg (eller motsvarande mängd äggpulver)
2 msk smör eller olja

+ choklad ca 50 g

Gör så här:

För dagstur Blanda smeten hemma och häll i en flaska. För turer upp till ett par dagar Blanda alla torra ingredienser (använd mjölkpulver) men ta med färska ägg. För fjällvandring/längre turer Använd bara torra ingredienser.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg