Panerad stekt ost

För ostälskaren! Tartarsås och surkål är gott till.

Typ:

Förrätt, Huvudmål, Efterrätt

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

150-200 gram ost, gärna gouda eller edamer
4 msk vetemjöl
1 ägg (eller lite mjölk)
1 dl ströbröd

Gör så här:

- Skiva osten i centimetertjocka skivor.
- Doppa osten i vetemjöl.
- Doppa sedan osten i det uppvispade ägget, för att sist doppa det i ströbrödet.
- Stek snabbt i olja på båda sidor.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg