Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Inför sommarens vandring så satt jag och funderade på vad man kunde tänkas fylla ut matschemat med utan att ta samma rätter om och om igen. Jag uppfann då min version av Mac'n'cheese och den kommer minsann att få återkomma på framtida turer.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
1
Ingredienser:
Eftersom vi var ett hungrigt gäng som var ute så beräknade vi 4dl pasta/pers.
Pulversås, lämpligtvis någon form av pasta/ostsås. I vårt fall så blev det hollandaisås eftersom vi inte hittade något lämpligare i affären, det blev dock väldigt gott trotts det tvivelaktiga såsvalet.
Hushållsost tills du skäms.
Gräddpulver vid behov.
Gör så här:
Innan du åker hemifrån så torkar du hushållsost. Torka osten på lägre än 50C, annars rinner det igenom nätet (av egen erfarenhet). Torka gärna lite för mycket, det blir himmelskt gott när det är torkat och smakar som en bättre lagrad ost.
Vid tillagning så börjar du med att koka upp din avsedda mängd ost med vatten och röra om tills det löser sig till en klumpfri smet. Häll därefter i mer vatten, tillsätt pulversåsen och koka upp under omrörning. Jag överdoserade pulversåsen för att få en kraftigare och krämigare sås.
Häll på mjölk- eller gräddpulver om du har resurser eller behov av det.
Koka upp pasta och häll sedan såsen över pastan. Njut.