Linser med bulgur och paprika

En rätt som du lagar i bara en gryta vilket är praktiskt. Bäst är att blöta upp hela grytan i cirka 20 minuter innan den kokas, då spar du mycket bränsle.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 dl gröna linser
1,5 dl bulgur
1 torkad paprika
3 cm purjolök
1 tsk gul curry
1 buljongtärning
+ 5 dl vatten
+ 0,25 dl olja

Gör så här:

Förbered
- Hacka och torka purjolök samt paprika i 50 grader (i ugn eller torkugn, ca 8 timmar).
- Lägg alla torra ingredienser i en påse


Tillaga
- Blötlägg hela påsens innehåll i 5 dl hett vatten, under ca 20 minuter.
- Tillsätt oljan (du kan använda mer om du vill ha mer energi i rätten).
- Koka sedan upp och låt småkoka tills linserna är mjuka.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg