Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Linser med bulgur och paprika
En rätt som du lagar i bara en gryta vilket är praktiskt. Bäst är att blöta upp hela grytan i cirka 20 minuter innan den kokas, då spar du mycket bränsle.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 dl gröna linser
1,5 dl bulgur
1 torkad paprika
3 cm purjolök
1 tsk gul curry
1 buljongtärning
+ 5 dl vatten
+ 0,25 dl olja
Gör så här:
Förbered
- Hacka och torka purjolök samt paprika i 50 grader (i ugn eller torkugn, ca 8 timmar).
- Lägg alla torra ingredienser i en påse
Tillaga
- Blötlägg hela påsens innehåll i 5 dl hett vatten, under ca 20 minuter.
- Tillsätt oljan (du kan använda mer om du vill ha mer energi i rätten).
- Koka sedan upp och låt småkoka tills linserna är mjuka.