Kycklingtortellini med fjällpesto

Av: jonahsenften

En mycket lättlagad rätt som ger mycket energi, protein och smakupplevelse. Torkad kyckling som blötläggs några timmar och sedan kokas tillsammans med Tortellini. Blandas sedan med en pesto som rörs ihop på plats. Lätt att laga samt lätt att bära med sig då samtliga (förutom olivoljan) ingredienser är torkade.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

300 gram torkad kyckling file. (Grillad i ugn, valfri krydda och sedan torkad)
300 gram valfri tortellini. Ej färsk.

Halv burk torkad basilika
50 ml olivolja
1 tesked Vitlökspulver
2 matskedar pinjenötter, hackade
2-4 matskedar riven och snabbtorkad parmesan ost.
Salt

Gör så här:

Börja blötlägga kycklingen vid lunch. Två tättslutande påsar kan användas. Efter tältet är uppslaget och allt är i sin ordning. Koka vatten och lägg i kycklingen. Låt koka ca 10-15 minuter. Lägg sedan i tortellini och koka enligt förpackningen tillsammans med kycklingen.

Rör under tiden ihop peston genom att blanda alla ingredienser. Smaka av denna med vitlök, salt efter smak.

Häll av vattnet från kycklingen och tortellinin och blanda med peston. Strö lite parmesan över och njut.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg