Kyckling & Risoni på fjälltur

Av: Topi

En härligt krämig Kyckling & Risoni som man enkelt lagar på fjället. Se video från senaste turen-
https://youtu.be/FzKMiA0LdcI

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

3

Ingredienser:

Allt torkat:
150 gr kyckling
1/2 dl tomat
1/2 dl lök
1/2 dl paprika
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 1/2 dl risoni

Gör så här:

Hemma:
Tag frysta kycklingfileer och skiva tunt, krydda med örtsalt och in i ugn på 150 grader i 15 minuter. Låt dem "vattna av" och torka sedan i 50 grader över natten. Skiva och torka grönsakerna som de är, möjligen lite salt på tomaterna.

På fjället:
Hacka kycklingen i småbitar och blötlägg i hett vatten ca 20 minuter - OBS: Spar på spadet!!!

Stek grönsakerna och kycklingen i olivolja blandat med tomatpuré, i med risonin och späd med spadet från kycklingen, fyll upp med vatten så det täcker grytan, låt koka 10 minuter.

Orkar du bära med dig parmesan så var inte blyg.

Bone appetit

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg