Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Kolbullesmeten kan blandas hemma och hällas över i en tom sirapsflaska eller liknande. Fläsket kan förstekas och frysas i portionsbyttor som tinas upp inför tillagningen. Beräkna vid 1 hg ostekt fläsk per kolbulle. För att kolbullen ska bli riktigt god och knaprig krävs rejält med flott,
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
Två kolbullar
1.35 dl vetemjöl
2 dl vatten
½ tsk salt
2 hg bacon
40 g smör
Gör så här:
Tärna fläsket och stek halva mängden i pannan över öppen eld.
Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke.
När fläsket är knaprigt, slå halva smetmängden ovanpå.
Stek nu bullen på inte alltför het brasa, ca 3 min, vänd och stek ca 2 min till.