Kikärtsgryta

Av: Mi

En fenomenalt enkel rätt att laga men med stora smaker.
vill man så serverar man ris eller liknande till
eller så svänger man ihop ett pannbröd och njuter av att sleva upp grytan med brödet.
Är man lite lat så köper man med färdigt naanbröd och värmer över elden/i stekpannan.

Maten lagas med fördel i en gryta. Antingen på ett litet kök eller över öppen eld.

Vill man så kan man i förväg torka ingridienserna var för sig och använda i fält.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
lite curry
olja att steka i
1 burk kokosmjölk
1 fpk krossade tomater
1 fpk kikärtor (givetvis kokta)
3 msk jordnötssmör

Vill man så kan man blanda ner lite skivade bananer.

Ev lite jordnötter att toppa med

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och fräs i olja
Pudra över lite curry efter tycke och smak
häll i krossade tomater, kokosmjölk, kikärtor och jordnötssmör och låt det koka ett par minuter.

Färdigt att äta.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg