Jägarns hopkok

Av: Fredby mattias

En härlig matig rätt som man med fördel äter rätt ur pannan!

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

4

Ingredienser:

400g kött (älg, kalv, gris)
1 gul lök
10 medelstora potatisar
500g färsksvamp ( gärna kantareller)
3dl matlagningsgrädde
1 klick cream fraiche
salt & peppar.

Gör så här:

Förberedelser, gärna hemma innan utflykten.

Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar.
Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor.
Rensa svampen och dela den.

1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar
2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
4. Häll över grädde och tillsätt cream fraiche.
5.Servera direkt från muurikan och låt er väl smaka.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg