Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Lite jobb hemma men så lättlagat på turen, en riktig smakbomb som värmer gott den femte dagen.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
Torkat lamm 100 gr Torkad svamp 20 gr Torkad lök 20 gr Torkad paprika 20 gr Torkad tomat 50 gr Indisk currypasta 1 msk Kokosmjölkspulver Maizena 1/2 msk Ris och ev papadum
Marinad: Kinesisk soja 1 dl Worchestersås 2 msk Chillisås 1 msk Vitvinsvinäger 2 msk Gul lök 4 msk Vitlök 1 msk Färsk ingefära 2 msk Lagerblad 3 st Kanelstång 2 st Kardemumma, stött 1 msk Spiskummin 1 msk Kryddnejlika ½ msk Salt, grovt 1 msk Svartpeppar, stött ½ msk
Gör så här:
250 gr lammfilé i marinad* i kylen 3 dagar. Torka av och stödfrys 3 timmar Skär tunna skivor mot fibrerna In i ugn på bakblåtspapper 50 grader över natten
Svamp, lök och paprika skäres tunt och lägges på plåt Tomater skäres lite tjockare skivor och lägges på plåt Dessa tre plåtar ställs in samtidigt, tomatenplåten överst. 50 grader över natten
Ute på turen: Koka upp ris och dra undan Koka det torkade köttet med torkade grönsaker och svamp i vatten, låt det puttra i 15 minuter. Stek det kokta köttet i olja Värm upp grönsaksvattnet, rör i kokosmjölkpulver och red av med maizena. Montera rätten.
Om man lyckas få med sig papadum som inte krossats så stek på några sådana till.