Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Kryddig och supergod maträtt över öppen eld i muurikkan. Kanske inget att ta med på en långtur. Men för en dagstur med maten och vilan i centrum passar den bra. Gluten- och mjölkfritt
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 tsk tamari (glutenfri soya)
400 gram kycklingfile eller frysta quornbitar om man föredrar vegetarisk
250 gram risnudlar
Några droppar habanero tabasco
Frysta eller färska valfria grönsaker
1msk olivolja
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Gör upp en härligt brasa och invänta den fina glöden.
2. Gör detta vid sidan om de övriga stegen i receptet. Koka upp vatten på stormkök, ta bort det kokande vattnet och häll i risnudlarna. När de blivit mjuka häller du av vattnet.
2. Häll oljan i muurikkan
3. Skär kycklingfilen i bitar(görs med fördel hemma i förtid).
4.Fräs kycklingen
5. Fräs grönsakerna
6. Häll på kokosmjölken, soyan, sambal oeleken, tabascon
7. Låt sjuda en stund, vill man ha lösare konsistens kan man tillsätta en svätt vatten.
8. Tillsätt de kokade risnudlarna och blanda.
9. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha det hetare tar man några droppar tabasco till.
Åh vad härligt det låter! Och gott! Jag hade med mitt arbetslag ut en mörk novemberkväll och lagade en liknande rätt på muurikka ute vid ett vindskydd. Ingen av de andra hade lagat mat ute förut så de var glatt överraskade att man kunde fixa så god mat i fält och ha så trevligt utomhus i november. Tilläggas bör att jag hade tur med vädret. Det blev en stjärnklar kväll, helt stilla och ändå inte särskilt kallt. God mat ute är bättre än någon lyxkrog!