Grönsaksröra

En jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

Torkade grönsaker t ex: paprika, squash, morot, tomat - ca 100 gram
Sambal oelek
Olivolja
Lite salt & peppar
+ ca 5 dl hett vatten till blötläggning

Gör så här:

Förbered: - Torka grönsakerna hackade i små bitar (50 grader i torkugn eller på plåt i ugn, ca 10 timmar). - Lägg ingredienser i en påse, sambal och olja i en separat påse. Tillaga: - Tillsätt hett vatten och låt stå 15 minuter. - Koka upp med ev mer vatten om behov finns.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg