Grönsaksris

Ta vilka grönsaker du vill, men paprika, tomat och kålrot ger mer karaktär på rätten än till exempel morot och potatis. Passar till vegetariska biffar, korv, stekt ägg eller en gryta.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

1

Ingredienser:

1 dl ris
0,5 dl torkade grönsaker
Lite salt
+ 2,5 dl vatten

Gör så här:

Koka upp allt i en gryta och koka i fem minuter.

Låt stå i tio minuter så att grönsakerna får svälla ordentligt.

Värm på igen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg