Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Gröna linser med perfekt tuggmotstånd i fantastisk symbios med grönsaker och cashewnötter. Rätten passar alla, både veganer, vegetarianer och allätare.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
Linser ex gröna eller beluga = 2 dl
Olivolja eller annan valfri sort = 2 msk
Grönsaksbuljong ex ekologisk grönsaksbuljong från Biofood = 2 tsk
Cashewnötter = 1 dl
Grönsaker
4 st soltorkade tomater
4 st champinjoner
1 st liten gul lök
0,3 st zucchini
1,5 st morot
1 st klyfta vitlök
Kryddor efter behag ex svartpeppar och chiliflakes
Gör så här:
Förberedelser hemma:
Hacka och torka alla grönsaker hemma.
Blanda ihop linser, grönsaker, buljong och kryddor i en liten påse hemma.
Lägg cashewnötterna i en egen liten påse.
Laga maten ute:
Dela den förberedda påsen med mat i två mattermosar ca 5-6 dl/styck. Ex Klean Kanteen 16 el 20 oz. Häll i oljan.
Koka upp ca 8-9 dl vatten. Häll i det kokande vattnet i termosarna. Stäng locket och skaka lite så allt blandar sig.
Efter ca 4 h har du nu en fantastiskt god måltid som är lagom varm. Häll i nötterna och ät. Det går att vänta ett par timmar till också om du inte hittar den perfekta lunchplatsen.
Förslagsvis tillreds denna rätt vid frukost för att vara ätklar till lunch. Då slipper du ta fram köket och kan bara sätta dig till ro och njuta av rasten. Är det dåligt väder så har du en snabb men ändå mättande lunch som du kan äta på stående fot för att snabbt komma vidare till kvällens läger.
Ja det är bara att blanda ner alltihop. Jag trodde inte heller att det skulle bli klart innan jag testat.
Jag brukar även göra en liknande rätt med cousous eller ris och grönsaker. Till det har jag en eller två Spacebar veggokorvar. Kan beställas från Seitan eller Goodstore. Chorizo är godast.
Dock är den här med linser godast så därför lade jag upp det receptet.
Hej Jonathan!
Fungerade tyvärr inte för mig när jag provade det på fjällvandringen - linserna var fortfarande hårda och rätten flytande, efter ca 5 timmar. Fick hälla tillbaka i kastrullen och koka ca 15 min till.
Ska återgå till min "linsklassiker" - färdigkokat och torkat linsgryta. Blir lite grötigare inkonsistensen, men är idiotsäker mat på vandringen och smakar toppen.
Hälsar Sonja
Så kan det vara. Har ingen aning om varför du fick det resultatet. När vi gör den är den perfekt. Linserna har något mer tuggmotstånd än när man lagar hemma men dom är ändå färdiga så att säga. Kanske har något att göra med vilken typ av linser man använder eller hur man torkat grönsakerna.
Om du däremot gör med couscous så blir det ju klart på typ 5 minuter.