Frysta laxburgare

Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

300 g lax
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk vispgrädde
+1 msk olja

Gör så här:

Förbered hemma: - Lägg den tinade laxen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna. - Mixa tills allt blandat sig, det ska inte bli helt slätt (som gäddfärs). - Forma burgare som du lägger i en plastlåda, lägg smörpapper mellan varje burgare för att de ska gå lätt att skilja åt. Tillaga: - Ta med burken med de färdiga burgarna, isolera om det är varmt ute. - Stek burgarna på stekhäll eller i stekpanna (de kan vara svåra att grilla, men det går). - Ät med bröd och en mild sås.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg