Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En variant på risotto som passar bra för lite snabbare tillagning.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
2 dl - Couscous.
1 st - Grönsaksbuljong.
1/2 - Torkad Lök alt. Rostad lök.
2 dl - Torkad svamp (champinjon eller trattkantarell).
1/2 burk - Torkade Kidneybönor.
8 st - Torkade Sockerärtor.
4 st - Torkad Sparris.
1/3 dl - Riven Parmesanost.
Salt och Svartpeppar.
Mängder och grönsaker kan anpassas efter vad man tycker om, tex paprika och soltorkad tomat.
Gör så här:
Förberedelser: Torka alla ingredienser förutom couscousen och parmesanosten.
Förvara couscousen separat, övriga ingredienser kan blandas ihop direkt.
Tillagning. Blötlägg de torkade ingredienserna i vatten ~30 minuter innan tillagningen. Koka upp och tillsätt couscousen i röran, stäng av värmen och låt couscousen svälla ett par minuter.