Cousotto

Av: Kajkan

En variant på risotto som passar bra för lite snabbare tillagning.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

2 dl - Couscous.
1 st - Grönsaksbuljong.
1/2 - Torkad Lök alt. Rostad lök.
2 dl - Torkad svamp (champinjon eller trattkantarell).
1/2 burk - Torkade Kidneybönor.
8 st - Torkade Sockerärtor.
4 st - Torkad Sparris.
1/3 dl - Riven Parmesanost.
Salt och Svartpeppar.

Mängder och grönsaker kan anpassas efter vad man tycker om, tex paprika och soltorkad tomat.

Gör så här:

Förberedelser: Torka alla ingredienser förutom couscousen och parmesanosten.

Förvara couscousen separat, övriga ingredienser kan blandas ihop direkt.

Tillagning. Blötlägg de torkade ingredienserna i vatten ~30 minuter innan tillagningen. Koka upp och tillsätt couscousen i röran, stäng av värmen och låt couscousen svälla ett par minuter.

Njut!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg