Bönknaster - torkad bönfärs

Bönknaster är pulserade bönor som blandats med kryddor. Det kan du äta som det är eller så gör du en gryta/sås av det. Bönorna är ugnsstekta en liten stund, alltså inte bara torkade.

Gör pastasås på dem eller piffa upp grytor med blandningen.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1 burk kidneybönor

3 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
3 cm finhackad purjolök
1 finhackad vitlök

Gör så här:

- Mixa allt utom bönorna fint i en matberedare
- Lägg i bönorna och pulsera tills de är finfördelade, men inte mosade
- Lägg på plåt och stek i ugnen i 5 minuter (200 grader)
- Sänk temperaturen till 50 grader och torka i ca 6 timmar

Använd:
Ät som det är eller blöt upp i vatten. Använd då till t ex pastasås, soppa och grytor.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg