Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Bönknaster - torkad bönfärs
Bönknaster är pulserade bönor som blandats med kryddor. Det kan du äta som det är eller så gör du en gryta/sås av det. Bönorna är ugnsstekta en liten stund, alltså inte bara torkade.
Gör pastasås på dem eller piffa upp grytor med blandningen.
- Mixa allt utom bönorna fint i en matberedare - Lägg i bönorna och pulsera tills de är finfördelade, men inte mosade - Lägg på plåt och stek i ugnen i 5 minuter (200 grader) - Sänk temperaturen till 50 grader och torka i ca 6 timmar
Använd: Ät som det är eller blöt upp i vatten. Använd då till t ex pastasås, soppa och grytor.