Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mustig gryta som passar när man inte ska gå så långt och har tid att långkoka.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
8
Ingredienser:
1kg benfri bog
200g rökt sidfläsk
3dl rött vin
3 x 400g krossad tomat, gärna körsbärstomater
En bladselleristjälk
200g rotselleri
300g champinjoner
2 stora morötter
2 stora gula lökar
Några vitlöksklyftor
1dl black eye bönor
1dl vira bönor
1dl svarta bönor
1tärning köttbuljong
1tärning umamibuljong
Sambal oelek efter smak
Salt
Gör så här:
Blötlägg bönorna över natten.
Grilla bogen medan resten av ingredienserna förbereds.
Hacka lök och vitlök. Skiva morot och stjälkselleri. Tärna rotselleri.
Tärna köttet.
Lägg bogen i grytan tillsammans med tomaterna, löken, bönorna, buljongen, vinet, Sambal oelek, salt och hälften av grönsakerna.
Låt småputtra i flera timmar.
Fyll på med bin och/eller vatten om det behövs.
Grilla champinjonerna.
En kvart innan det är dax att äta lägges grönsakerna och champinjonerna i.
Smaka av med salt, vin och Sambal.