Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Purjolök är lätt att torka om du inte vill ha vanlig lök.
Torka köttfärs luktar också endel, lätt att det blir så en vecka eller två innan fjällturerna
Är ju inte så mycket vätska i lök, så den torkade rätt snabbt. Och så fort den torkat började lukten lägga sig. När resten av familjen vaknade i dag på morgonen så luktade inget längre
Tror jag kan få lov att torka lök igen om jag lovar att börja efter sambon har gått och lagt sig och att det är ute ur ugnen innan hon vaknar igen
Hehe - själv gav jag mig på att torka fisk och räkor
Att det inte blev skilsmässa den gången beror endast på att jag skrivit under med blod på att aldrig någonsin göra om det
Hehe - själv gav jag mig på att torka fisk och räkor
Att det inte blev skilsmässa den gången beror endast på att jag skrivit under med blod på att aldrig någonsin göra om det
Eftersom att jag planerat en kortare fisketripp över helgen, i kombination med att familjen är bortresta, har jag köket till mitt förfogande hela veckan.
Vad kan då passa bättre än att torka litet mat =)
Blev en gulaschsoppa, vilken har vakuumpaketerats i portionspaket. Nytt för denna gång är att jag lagt maten i ett kuvert av aluminiumfolie, i ett tappert försök att förbättra hållbarheten (inte för att så god soppa lär hinna bli gammal, men något kul ska man väl få ha).
Kuvertet är vikt så att plastpåsen pressar ihop det utan veck (ja så gott det går), vilket borde göra paketet mer gastätt än om man bara använder plastpåsen.
Det borde väl inte vara något problem att lagra maten direkt mot aluminium när det handlar om så pass torr mat?
Det sket sig med folien. Den har punkterats. Får använda extra tjock nästa gång, eller flera lager.
Det är en varmluftsugn med stekspade i luckan. Testade att köra med stängd lucka men då rann det vatten på insidan av glaset. Gick riktigt bra att reglera temperaturen med denna ugn. Min förra ugn utan fläkt var hopplös.
Jag satte det blötaste längst ner och till en början körde jag med fläkt och undervärme. Efter ca 8 timmar var färsen och tomatpurén klar, varpå jag slog av undervärmen och lät resten torka klart på bara fläkt.
Jag tänkte torka tomatpastasås med tonfisk. Det borde väl gå eller? Sedan undrar jag när man torkar renskav om man ska steka den före eller inte? Verkar finnas olika sätt att göra det på. Kanske har ni ett bra recept på renskavsgryta?
själv gav jag mig på att torka fisk (...) Att det inte blev skilsmässa den gången beror endast på att jag skrivit under med blod på att aldrig någonsin göra om det
Det är alltid säkrast att sterilisera råvarorna innan konservering. Under den initiala torkningen kommer det vara perfekta förhållanden för bakterietillväxt (fuktigt och varmt), och då är det bäst om det är så få bakterier som möjligt.
Stekning ger dessutom bra smak, så du har inget att förlora