Proteinpulver för normalidrottaren?

Känsligt ämne

Kosttillskott är ett känsligt ämne på utsidan och det triggar alltifrån besserwissrar och näringspornografer till slagsmålsteoretiker..

Jag har ätit Twinlabs Triple Whey och Twinlabs Super Mass Fuel (tror jag det heter), det första är renodlat proteintillskott och det senare innehåller en del kolhydrater också. Senast köpte jag ett annat märke (minns inte vad det heter) som var lite billigare än Twinlab och det verkar ok det med. Varianten med kolhydrater tycker jag är lite dyr och föredrar oftast en proteindrink i kombination med en banan som också är enkel och praktiskt att ha med sig.

Den skillnad jag har märkt är att jag återhämtar mig snabbare efter träningspassen och att jag tycker mig ha blivit starkare. Att jag blivit starkare beror sannolikt på att jag framförallt har ätit tillskott de perioder när jag tränat som mest och att det är träningen som gjort mig starkare, inte kosttillskottet. Å andra sidan har nog tillskottet gjort att jag tillgodogjort mig träningen effektivare. Att jag återhämtat mig snabbare märks på att jag blivit piggare efter träningspassen.

Som många brukar påpeka så går det att få i sig det man behöver i vanlig mat, men det är fan så mycket enklare att komplettera med kosttillskott. Och vill du få tid över till annat än träning och matlagning och slippa planera din tid in i minsta detalj så tycker jag att kosttillskott är utmärkt.

Att nämna Twinlab brukar inte heller låta sig ske ostraffat. Och det är förmodligen dyrare än många andra märken men jag har valt det för att det levereras i en vettig förpackning, det framgår klart och tydligt hur många portioner man får för pengarna och det framgår vad syftet med respektive är. Men senast valde jag som sagt ett annat märke.

Hoppas jag inte förvirrat dig ännu mer...
 
Strykarräven; sa:
Ingen får mer muskler av att bara äta proteinpulver (det visste du redan, men det tål att påpekas).

Det där är en sanning med modifikation, som det heter. Jag har lagt om min kosthållning till "lågkolhydratkost" sen i Maj, och trots att jag under denna tid har styrketränat mindre än vanligt (tidsbrist) så har jag faktiskt ÖKAT muskelmassan! Uppenbarligen på grund av att jag numera äter minst 4ggr så mycket protein som tidigare (när jag åt huvudsakligen kolhydrater, och använde fett+protein som "krydda").

Skälet till att jag började äta lågkolhydratkost var att jag ville gå ner i vikt (hade en 10-15 kg jag ville bli av med - bär hellre dem i ryggsäcken om jag får välja...!). Men det har visat sig väldigt svårt att minska just kilona, eftersom min kropp envisas med att bygga muskler bara av kosthållningen! Jag väger alltså fortfarande 70kg (till 162 cm) men har synbarligen minskat fettmassan radikalt (kommer i 2 strl mindre brallor t.ex.). I gengäld har jag alltså fått mer muskler, särskilt på överkroppen.

Okej, jag måste erkänna att även om jag inte styrketränar så ofta så "arbetar" jag fysiskt rätt mycket. Vi har byggt och flyttat (mycket bära etc), eldar med bränslepellets som ska bäras i småsäck etc. Utan den saken hade jag nog just inte lagt på mig några muskler. Men vad jag försöker säga är att man inte behöver styrketräna så förtvivlat bara man äter rätt!! (Och äter man helt fel kan man träna hysteriskt utan resultat!)
/Meg
 
Twinlab bör man undvika. Deras produkter är absolut inte prisvärda. I de flesta fall är twinlabs grejer jämförbara med de billigaste tillskotten kvalitetsmässigt.

Ska man handla bra grejer och vill betala för sig bör man köpa Fairing, ABB eller kanske Optimum nutrition.
Riktigt hög kvalitet och dyra priser.
 
De här olika Atkinson metoderna fungerar bra men kan till och med vara skadliga i samband med idrott.. kroppen behöver "bra" kolhydrater för att prestera bra. i korta perioder kan man till och med bli lite "hög" på en energifattig kost men i det långa loppet så är det inte hälsosamt att utsätta kroppen för överdrivit högt protein intag och lågt kolhydrat intag.. var försiktig med dessa metoder.

Kolla Paulun´s tips, inga direkta nyheter men väl presenterade och enkla att förstå:

http://www.paulun.se/p2_pop.asp?idContent=1089
http://www.paulun.se/p2_pop.asp?idContent=1084
http://www.paulun.se/p2_pop.asp?idContent=1085
http://www.paulun.se/p2_pop.asp?idContent=1087
 
meg; sa:
Strykarräven; sa:
Ingen får mer muskler av att bara äta proteinpulver (det visste du redan, men det tål att påpekas).

Det där är en sanning med modifikation, som det heter. Jag har lagt om min kosthållning till "lågkolhydratkost" sen i Maj, och trots att jag under denna tid har styrketränat mindre än vanligt (tidsbrist) så har jag faktiskt ÖKAT muskelmassan!...
/Meg
Ja, kan du visa mig pålitliga vetenskapliga data som stödjer ditt påstående så ska jag tro dig, annars hävdar jag att enskilda fall inte bevisar säskilt mycket.
 
Hemkunskapstanternaharrätt!

Proteinpulver är skit. Ät enligt talriksmodellen! Varför äta extra protein när vi redan får i oss för mkt via den normala kosthållningen. Tvivlar du gör en kostreg, då får du svart på vitt hur sjukt mkt protein du får i dig.
Skippa twinlabb o allt vad det heter (går ändå bara rätt ut i toaletten). Vill du ha muskler ät mer kolhydrater. Läs http://www.uppladdningen.nu
 
Re: Re: Hemkunskapstanternaharrätt!

meg; sa:
headjam; sa:
Vill du ha muskler ät mer kolhydrater.

Ja ja, det är bra. Om du livnär dig på socker och jag på kött, nog kan man gissa vem som bygger mest muskler...
Förutom att kolhydrater kan vara lite mer än bara socker (fast det kanske är samma sak för Atkins-falangen?) så vill jag att du visar mig mer än "gissa vem som..."
Det finns otroligt många som säljer proteinprodukter, och det finns otroligt många människor som vill öka sin muskelmassa (och en hel del av dem är väldigt osäkra på sig själva, och därför lättmanipulerade). Därför finns det stora pengar att tjäna i denna bransch, och myriader med "välinformerade" hemsidor som hävdar att vi äter för lite protein. Detta är ren reklam, precis som när schampoo-företag påstår att "vårt laboratorium i Schweiz har bevisat att..." Kom med belägg som visar att västerländsk normalkost inte täcker proteinbehovet hos en normalviktig, normaltränande individ. Och då menar jag vetenskapliga belägg, inte påståenden från någon reklamsida för proteinprodukter.
 
Re: Re: Re: Hemkunskapstanternaharrätt!

Strykarräven; sa:
Och då menar jag vetenskapliga belägg, inte påståenden från någon reklamsida för proteinprodukter.

Ja, då går jag bet. Jag kan inte visa upp några vetenskapliga belägg, bara hänvisa till hur det har fungerat för mig. Synd att inte det duger.
Däremot försöker jag absolut inte göra reklam för några proteinprodukter, snarare för att man ska äta mer naturligt - så obehandlade råvaror som möjligt.
(Ähum, och då ryker ju proteinpulver direkt...)

För en person som idrottar och tränar intensivt kanske det fungerar att äta så mycket kolhydrater som rekommenderas enligt tallriksmodellen etc, men för mig som bara är vardags-frilufsare ledde det till fetma och diverse krämpor (för att inte tala om alla plågsamma blodsockersvackor under en vanlig dag). Först när jag skippade allt vad socker och vitt mjöl heter började jag må bra. En bieffekt blev att jag byggde muskler, vilket jag faktiskt inte väntat mig.

Men eftersom jag inte kan bevisa resultatet vetenskapligt så ska jag ta och tiga i fortsättningen.
 
Re: Re: Re: Re: Hemkunskapstanternaharrätt!

meg; sa:
.....
Men eftersom jag inte kan bevisa resultatet vetenskapligt så ska jag ta och tiga i fortsättningen.
Nej, nej fortsätt gaffla på bara, det är så det blir diskussioner som vi lär oss något av här på forumet;)

Raskesven
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Gonkan Bäst proteinpulver för bulk? Träning och hälsa 7

Liknande trådar